Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

НОЋ ИСТРАЖИВАЧА 2017.

7.јун.2017-11.јун.2017

Трагајући за новим, активним начинима повезивања са публиком, другим институцијама и стручњацима, Музеј је са задовољстом прихватио позив да учествује у пројекту ИСТРАЖИ, ПРИКАЖИ, ЗНАЊЕ ПОТРАЖИ. Сматрамо да је то један од најбољих начина да остваримо своје циљеве – повећање доступности културно историјске баштине свим грађанима града Лесковца и развијањe Музeја као мeста које ће људи радо да обиђу, али које ће на један неформалан начин давати нова знања, где ће људи моћи да уживају, да се инспиришу, опусте, науче да препознају одакле потичу и да изграде свој однос према томе.

Циљеве  овог пројекта лако смо препознали.  Подела – размена знања.

Народни музеј је припремио неколико интерактивних програма: изложбе, предавања и музејских радионица прилагођених различитим групама посетилаца.

С’обзиром да је овогодишња тема миграције и  програм смо мигрирали (изместили) на више локација, поред научног камиона, одвијаће се и у  Градској кући као и у централној згради Музеја.

Изложба ЛЕСКОВАЦ И ЊЕГОВИ ЉУДИ НА СТАРИМ ФОТОГРАФИЈАМА је замишљена као културно-историјска приредба чији је циљ да путем фотографија прикаже живот града кроз различите области и делатности. Изложба обједињује различите мотиве и теме, од портретних и групних фотографија Лесковчана, преко снимака града, све до бележења значајних тренутака и личности у његовој историји, као што су доласци владара из династија Обреновић и Карађорђевић у Лесковац.

За најмлађе посетиоце припремили смо музејске радионице током којих ће деца обилазити наше сталне поставке, компоновати слагалице и учити о животу људи у старом Лесковцу, правити мозаик са археолошког локалитета Царичин град и опробати се у једној од техника ручног рада – ткање и урадити узорак мини ћилима.

Учешћем у овом програму показујемо да је, поред формалних институција које се баве науком и образовањем, музеј као место информалог образовања подједнако важан сегмент општег људског развоја и утиче на формирање ширег погледа на свет, утиче на неговање исконских вредности и поштовању традиције.

[rev_slider alias=“ni-01″]

Детаљи

Почетак:
7.јун.2017
Крај:
11.јун.2017
Догађај Category:

Место

Muzej Leskovac
Лесковац, 16000 Serbia
Telefon:
016212975
Web sajt
muzejleskovac.rs