Гостујућа изложба

ИЗЛОЖБА ГРАФИКА ФАКУЛТЕТА ЛИКОВНИХ УМЕТНОСТИ У БЕОГРАДУ

ИЗЛОЖБА ГРАФИКА ФАКУЛТЕТА ЛИКОВНИХ УМЕТНОСТИ У БЕОГРАДУ

Народни музеј у Лесковцу Вас позива на отварање изложбе Факултета ликовних уметности, 26. децембра 2019. године са почетком у 18 часова.

Факултет ликовних уметности у Београду  основан је 1937. године као Академија ликовних уметности а 1973. године прераста у Факултет ликовних уметности. Од оснивања па до данас, Факултет ликовних уметности има статус водеће институције у области ликовног образовања на овим просторима. Током више од 80 година постојања, у настави је учествовало око 140 угледних српских и југословенских уметника.

Убрзо по оснивању Академије, са сликарством и вајарством као темељима наставе, основана је и Катедра за графику – ликовну област која до тада није имала посебно развијену традицију у југословенској уметности. Настава графике представља веома важан део наставног програма Факултета ликовних уметности у Београду. Тежиште рада на овом одсеку је на изучавању традиционалних графичких техника као и на упознавању са најновијим, референтним  практичним и теоријским истраживањима у области уметности.

Изложба приказује 21 отисак графике које су радили наставници и сарадници Факултета ликовних уметности у Београду.