Радионице

Дечији клуб

Дечји клуб

Народни музеј у Лесковцу покренуо је пројекат Дечји музејон, подржан од стране Министарста културе и информисања Републике Србије.

Дечји музејон је осмишљен као дечји музејски клуб Народног музеја у Лесковцу, намењен деци узраста од 5 до 11 година. У њему ће деца квалитетно и садржајно проводити слободно време и развијати позитиван однос према културној баштини, традицији и уметности.

Смештен је у простору Градске куће, издвојеног објекта Народног музеја у Лесковцу, и опремљен савременим техничким и наставним помагалима, дечјом библиотеком, играчкама, друштвеним играма и специјално дизајнираним дидактичким материјалом који омогућава деци да на очигледан начин, уз музејске експонате или реплике музејских предмета, кроз игру, интеракцију и дружење са кустосима изграде близак однос према културном наслеђу.

Члан Дечјег музејона може постати свако дете које покаже интересовање и има између 5 и 11 година. Сваки долазак детета ће се евидентирати у чланској карти коју добија приликом учлањења. У промотивном периоду чланарина ће бити  200 динара и важиће за 10 сати проведених у објекту.

Добијањем чланске карте свако дете стиче право на:

  • Посету сталној поставци Градске куће и повременим изложбама
  • Учешће у музејским радионицама
  • Коришћење друштвених игара и играчака у простору Дечјег музејона
  • Коришћење библиотечког фонда у простору Дечјег музејона
  • Коришћење специјално дизајнираног дидактичког материјала
  • Коришћење породичних програма (родитељи плаћају редовну цену улазница)
  • Попуст на улазнице у осталим депандансима музеја
  • Учешће у осталим педагошким програмима (дечјим изложбама, филмским пројекцијама, сценским приказима обичаја, концертима, квизовима и сл.)

Све информације о васпитно-образовним активностима Дечјег музејона биће благовремено најављене на сајту музеја, фејсбук страници Muzej Leskovac и путем мејла чланова Дечјег музејона.

Носилац активности у Дечјем музејону je кустос педагог, у сарадњи са кустосима Народног музеја у Лесковцу. За све додатне информације, заинтересовани се могу обратити музејском педагогу:

Александри Стојановић Станковић

Тел: 060 757 2227
Мејл: sandra1985le@gmail.com
Радно време:
Понедељак – Субота: 10:00 – 16:00
За упис је потребно преузети формулар у прилогу, попунити га, доставити лично или путем мејла и извршити уплату чланарине.