ИЗЛОЖБА РАДОВА ЈОВАНЕ ЂОРЂЕВИЋ

„ЗАМРЗНУТИ ТРЕНУТАК ДЕВАСТАЦИЈЕ“

Home / Вести / ИЗЛОЖБА РАДОВА ЈОВАНЕ ЂОРЂЕВИЋ
ИЗЛОЖБА РАДОВА ЈОВАНЕ ЂОРЂЕВИЋ

У Галерији Народног музеја у Лесковцу ће у среду, 21.12.2022. године бити отворена изложба радова Јоване Ђорђевић под називом „Замрзнути тренутак девастације“.

Јована Ђорђевић је рођена 1990. године у Лесковцу. Дипломирала је на графичком одсеку у класи проф. Биљане Вуковић, код које завршава и мастер студије. Касније, 2014. године уписује докторске студије на графичком одсеку ФЛУ, у класи проф. Жарка Смиљанића. Учесник је бројних ликовних изложби и изложби из области фотографије у Србији и иностранству. У истим областима добитник неколико награда и више признања. Члан је УЛУС – а и асистент је на Факултету уметности у Нишу.

„Изложба Замрзнути тренутак девастације приказује истраживачки процес уметнице Јоване Ђорђевић при креирању цртежа на ручно прављеном папиру, који је она спровела током свог вишегодишњег уметничког делања. Она бира један мотив, тачније једну атмосферу, коју провлачи кроз читаву серију радова, поигравајући се са основним ликовним елементима као што су линија, површина, текстура и боја.“ – каже Јасмина Златковић, историчар уметности.