Гостујућа изложба

ИЗЛОЖБА РАДОВА „ПЕТ ПРИЧА“

ИЗЛОЖБА РАДОВА „ПЕТ ПРИЧА“

У уторак 10. новембра 2020. године у Галерији Народног музеја у Лесковцу отворена је изложба радова младог уметничког ствараоца који се крије иза алијаса Mili2nd.

Аудиовизуелна изложба представља нови и другачији вид концептуалне уметности, где аутор путем сцена инсталираних у пирамидама приказује приче које су утицале на његов развој као уметника. Коришћењем инсталација које су са спољне стране огледало, док је у њима видео, уметник позива посматрача да се идентификује са његовом причом, да је види, чује и доживи лично, јер смо, како сам каже сви део његове приче.

Mili2nd је рођен у Смедереву 1998.  године. Током школовања у у Београду, његов филм “Не плаши се” однео је победу на Олимпијади културе у Београду у категорији филм и био је изабран као најбољи филм у оквиру конкурса “Моје креативно ЈА” организованог од стране Теленора и Космополитан Магазина.  Своје средње образовање наставља у у Калифорнији, САД, где и матурира. Школовање је наставио на Санта Моника Колеџу, на смеру филмска продукција. Познат је по кратким видео формама у којима експериментише комбиновањем звукова а које су доступне на популарним друштвеним мрежама попут ТикТока и Инстаграма.

Изложба траје до 24.11.2020. године, а у 16. Европској ноћи музеја, 14.11.2020. године, изложбу можете посетити до поноћи.