Изложба

Изложба слика "Лепота никад не мисли апстрактно"

Изложба слика “Лепота никад не мисли апстрактно”

У галерији Народног музеја у Лесковц је отворена изложба женских портрета под насловом „Лепота никада не мисли апстрактно“ аутора Зорана Костића.

Изложба „Лепота никад не мисли апстрактно“ приказује женске портрете којима аутор, избором модела, технике, колорита, начином на који третира главни мотив, показује да жена јесте отелотворење лепоте, нарочито у интимним моментима, позирајући потпуно искрено и отворено.

„Зоранов натуралистички приступ је у великој мери остварен, што његов опус чини још занимљивијим, јер он на тај начин комбинује артифицијелност сликаног исказа и интиме момента. Сликар на овај начин, портретисаним особама супериорно брани свој предлог једног специфичног ескапизма“, рекла је историчар уметности Јасмина Златковић на отварању.

Зоран Костић, магистар сликарства, рођен је у Лесковцу 1962. године. Редовни је професор на Технолошком факултету у Лесковцу, где предаје цртање и сликање. Члан је Удружења ликовних уметника Србије и добитник неколико престижних награда из области сликарства.