Радионице

Манифестација "Златно јаје"

Манифестација “Златно јаје”

Град Лесковац, Туристичка организација Лесковац и Народни музеј Лесковац уз велику помоћ основне школе „Јосиф Костић“ у жељи да деци приближе ускршње обичаје и учине почетак распуста лепшим организовали су манифестацију „Златно јаје“.

Васкрс као наjстарији и најрадоснији хришћански празник је празник који прате многи традиционални обичаји, а један од најпознатијих јесте фарбање јаја.

У оквиру манифестације „Златно јаје“ најмлађи суграђани су фарбали јаја, док је жири  изабрао најлепше. Све време током трајања програма деца су се дала у потрагу за златним јајетом, док је на сцени био уприличен програм у коме су учествовала деца из основних школа „Јосиф Костић“ и „Вожд Карађорђе“. Манифестацију је отворио дечји црквени хор „Бранко“  а затворио градски дечји хор „Звездице“. Децу су  забављали и аниматори из ПУ „Вукица Митровић“ костимирани у принцезе, кловна и ускршњег зеку.

Манифестацију „Златно јаје“ подржали су Град Лесковац, Војска Србије, Дом ученика средњих школа, ЈКП Комуналац, Средња хемијско-техничка школа, Предшколска установа „Вукица Митровић“, Народно позориште Лесковац. Генерални спонзори манифестације били су Месокомбинат-промет д.о.о. и хипермаркет Златан траг.