Вести

Потписан уговор о пословно техничкој сарадњи између Народног позоришта у Лесковцу и Народног музеја у Лесковцу

Сарадња Народног позоришта и Народног музеја у Лесковцу

Народно позориште у Лесковцу и Народни Музеј у Лесковцу као значајне установе културе већ дуги низ година одржавају веома плодоносну сарадњу. Ова сарадња се углавном заснивала на заједничким учешћима у разним манифестацијама локалног и регионалног значаја, помагањем у реализацији пројеката и одржавањем културног статуса града.

Иако на различите начине промовишемо и негујемо културу наш циљ је исти, а путеви до тог циља нам се често преплету. Како би тај пут јасније дефинисали и тако брже дошли до заједничког циља, наше институције су своју сарадњу учврстиле потписивањем уговора о техничко пословној сарадњи и једним поклоном који за Народни Музеј у Лесковцу има велики значај. Оригиналним костимима који за Народни музеј имају велику вредност јер представљају јединствене примере оригиналних костима из предратног Градског позоришта.

Веома смо захвални Народном позоришту и директору Драгану Марјановићу, јер предавањем ових костима Народном музеју стварају се услови да се ови веома вредни примерци културне историје нашег града на правилан начин обраде и сачувају за будуће генерације.

На темељу досадашње сарадње наставићемо да градимо нове мостове између наше две институције а све на задовољство и корист Града и његових житеља.