Радионице

ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ ЛЕСКОВАЦ

ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ ЛЕСКОВАЦ

У Народном музеју у Лесковцу од 28. септембра до 16. октобра одржана је манифестација Дани европске баштине  која се традиционално одржава широм Европе са циљем промоције и приказивања културног наслеђа.

Овогодишња манифестација носила је назив „Наслеђе и образовање“ а њен циљ је био да прикаже улогу образовања у наслеђу и наслеђа у образовању. Од самог почетка Дана европске баштине образовање представља срж ове манифестације и чини основу највећег броја догађаја који се сваке године организује широм Европе.

Дани европске баштине у Лесковцу почели су у понедељак, 28. септембра шетњом кроз нову сталну поставку  „Лесковац – Српски Манчестер 1878 – 1941“, и то на знаковном језику. Наредних дана кустоси Музеја су обилазили школе у околним селима и промовисали публикацију дечје библиотеке Народног музеја Лесковац – Збирка радионица из музеја и презентовали серијал Музејска азбука. Такође, ученицима су говорили о музеју и објашњавали како се у њему ради.

У оквиру ове манифестације обележена је и Дечја недеља реализацијом едукативних радионица у периоду од 5. до 9. октобра 2020. године. Радионице су биле бесплатне.