ДЕЧЈИ МУЗЕЈОН

ПРОЛЕЋЕ У МУЗЕЈУ

ДЕЧЈИ МУЗЕЈОН – ПРОЛЕЋЕ У МУЗЕЈУ

Пролеће је још увек у јеку, а ми не дамо да нас лоше време демотивише, зато вас позивамо да пролећне дане проведете са нама.

Овогодишње пролеће започели смо дружењем у Дечјем музејону и обиласком Градске куће након чега смо уживали у музејској радионици „Музејски играњац“. Видевши како су наши другари вредни Цар Јустинијан је одлучио да нас посети и обрадује децу из вртића обиласком сталне поставке „Времеплов лесковачког краја“ где смо научили о заставама, о витештву, о стрелама, али и о томе како су живели људи у праисторији и средњем веку. Заједно са педагозима, кустосима, витезовима и царом Јустинијаном уживали смо у креативном делу музејске радионице „Мали музеалци“ где смо од глине правили посуђе из којих су некада људи јели и пили.

За нама је и најрадоснији православни празник – Ускрс, те смо и овог пролећа организовали радионицу „Ускршње радости“. Много вас нас је посетило и пожелело да се игра са нама и на томе смо вам веома захвални, и обећавамо вам нова дружења и нове радионице.

Видимо се поново ускоро!