ИГРАЈМО СЕ ИГРЕ И ИГАРА

ЏАМИЈЕ

Home / Вести / ИГРАЈМО СЕ ИГРЕ И ИГАРА
ИГРАЈМО СЕ ИГРЕ И ИГАРА

Ове среде играмо се џамија. Ову игру игали су одрасли мушкарци у групама од пет до шест играча. Игра делује мало грубо, али заправо то није. Њене верзије играле су се свуда у свету.

Џамија се игра тако што се играчи једне групе ухвате за рамена, сагну се у стругу и забоду главу у главу. Направивши чврсту скупину (џамију), изазивају противничку екипу да се попну и покушају да их раздвоје.

Џамија има свог чувара који је задужен да обилази око ње и да је чува од упада. Чувар има право да јури играче нападачког тима, и уколико их само дотакне ногом, они губе и сада они праве кулу, то јест џамију.

Уколико се нападачи џамије попну на њу, имају право да са ње скачу и поново се пењу и тако у недоглед. Али уколико неко падне са џамије, чувар га хвата и друга група је дужна да прави џамију.

Другари, да ли вам ова игра звучи занимљиво? Ухватите тате, стричеве, ујаке, деке, комшије за руке, научите их правила и нека вежбају. Музеј ће ускоро организвати велико дружење где ће најбољи тимови бити награђени.