Гостујућа изложба

Изложба икона Миње Пољак „Недодирљиво додиривање“

Home / Вести / Гостујућа изложба
Гостујућа изложба

У Галерији Народног музеја у Лесковцу у четвртак, 18. новембра 2021. године отворена je изложба икона аутора Миње Пољак под називом „Недодирљиво додиривање“.

Миња Пољак студент је треће године докторских студија примењеног сликарства на Факултеру примењених уметности, Универзитета уметности у Београду, где је претходно дипломирала на одсеку сценографија. Добитник је Доситејеве стипендије, као студент са највишом просечном оценом, члан је УЛУС –а  и УЛУПУДС- а. Аутор је сценографије бројних позоришних ипредстава, краткометражних филмова и музичких спотова. До сада је излагала на једанаест самосталних и на преко 40 жирираних колективних изложби у земљи и иностранству.

„Изложба икона „Недодирљиво додиривање“ обухвата серију икона насталих на темељима православне религиозне слике, где уметница следи праузоре и уноси ново, савремено тумачење у српски иконопис.“ – каже Јасмина Златковић, члан уметничког већа Народног музеја у Лесковцу.

Изложба ће за јавност бити отворена од 18 – 27. новембра 2021. године, а исту можете погледати од уторка до суботе у периоду од 10 – 20 часова.

Добро дошли!