Радионице

Једанаеста Ноћ истраживача је другачија, али већа него икада!

Једанаеста Ноћ истраживача је другачија, али већа него икада!

Народни музеј  Лесковaц је већ традиционални учесник Европске ноћи истраживача, која је ове године померена са свог стандардног термина (последњи петак у септембру) на крај новембра и одржаће се онлајн, са темом „Наука је свуда“.

„Највећу научну журку ћемо ове године прославити дружећи се са вама већином у виртуелној равни! И даље вас очекују бројне научне активности, експерименти, демонстрације, али ћемо их делити са вама преко снимака, апликација за паметне телефоне, сајтова, игрица, уживо преношења путем јутјуба и друштвених мрежа. Отвори добро очи, наоружај се радозналошћу, питањима и осмесима и придружи нам се и ове године кроз своју омиљену платформу и – Нека наука проструји!“- поручују из организације.

Народни музеј Лесковац  у ноћно истраживачкој епизоди о археологији,  историји и етнологији и предметима о којима брину кустоси археолози, историчари и етнолози на прилагођен и забаван начин младим музеалцима приближава културно наслеђе и историју лесковачког краја.  Наравно,  одговоре на  питања која се односе на предмете из ове музејске епизоде сви радознали музеалци потражиће на  музејском ноћноистраживачком квизу .

Ноћноистраживачку епизоду Народног музеја Лесковац можете погледати на сајту Ноћи истраживача, док квиз можете наћи у наставку ове стране.

Дигиталне садржаје Народног музеја Лесковац мможете пронаћи на нашем сајту на страници Дигитални музејон.

Ноћ истраживача је подржана од стране Европске комисије у оквиру Марија Склодовска-Кири акције, који представља програм Европске Уније за јачање европске истраживачке каријере.

 

Loading...