Гостујућа изложба

„УСПОМЕНЕ И СЕЋАЊА“ изложба радова Марије Петковић

„УСПОМЕНЕ И СЕЋАЊА“ изложба радова Марије Петковић

У Галерији Народног музеја у Лесковцу отворена је изложба слика, инсталација и фотографија на платну… уметнице Марије Петковић под називом „Успомене и сећања“.

Марија Петковић, магистар је сликарства и добитник више престижних награда за њено  уметничко изражавање. Члан је УЛУС-а и ово јој је десета самостална изложба, редовно излаже како у земљи тако и у иностранству. Ради као професор цртања на Одсеку за технолошко уметничке студије и Одсеку за пословне студије на Академији струковних студија Јужна Србија у Лесковцу.

Изложбом „Успомене и сећања“ уметница користећи различите форме, комуницира са нама и игра се нашим очекивањима и покушајима да их препознамо и подстиче нас да се запитамо о нашем идентитету, разбијајући нам илузију савременог потрошачког идентитета. Концепт којим нам се Марија као уметница представља је несвакидашњи, другачији, она проналази празнине и открива крхотине идентитета и сећања у предметима.

Изложба је селектована од стране уметничког већа Народног музеја у Лесковцу.

Народни музеј у Лесковцу обавештава све заинтересоване да ће, с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, изложба бити отворена за посетиоце од 25.11.2020. до 08.12.2020. године. Изложба се може посетити од уторка до суботе у периоду од 12 – 16 часова.

Молимо посетиоце да при уласку у музеј буду стрпљиви и сачекају мерење температуре, да дезинфикују своју обућу, држе прописану физичку дистанцу, да обавезно носе заштитне маске и не улазе у већим групама од петоро.

Хвала на разумевању!

            Будимо одговорни према себи и другима!