ВЕСТИ

НЕКА ТЕЛЕФОН ПОСТАНЕ ВАШ ВИРТУЕЛНИ ВОДИЧ

НЕКА ТЕЛЕФОН ПОСТАНЕ ВАШ ВИРТУЕЛНИ ВОДИЧ

Народни музеј у Лесковцу постао је део мобилне апликација „Cultural Places“ која посетиоцима омогућава да самостално обиђу и посете све објекте Музеја без присуства водича.

Посетиоци мобилну апликацију могу бесплатно преузети у Google play продавници или скенирањем QR кодова који се налазе на објектима Народног музеја Лесковац. Апликација је прилагођена свим узрастима, и могуће је користити и офлајн, тј. без присуства интернета.  Поред текстова и фотографија о поставкама, апликација нуди и аудио водич те ће посетилац несметано моћи да ужива у посети. Сав садржај је доступан и на енглеском језику а прилагођен је и IOS оперативном систему.

Објекти који су понуђени у оквиру апликације јесу археолошки локалитет Царичин град, Текстилни музеј у Стројковцу, Кућа Боре Димитријевића – Пиксле (Градска кућа) и Стална поставка Народног музеја у Лесковцу „Времеплов лесковачког краја“.

Мултимедијални водич резултат је пројекта „Мултимедијални водич Царичин град“ који је финансирало Министарство културе и информисања.