ПРОЈЕКАТ ХЕТЕРОТОПИЈА

ФИЛМ ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ ГРАДА ЛЕСКОВЦА

ПРОЈЕКАТ ХЕТЕРОТОПИЈА – ФИЛМ ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ ГРАДА ЛЕСКОВЦА

Синоћ смо промовисали резултате пројекта „Хетеротопија“ који је Народни музеј у Лесковцу реализовао путем Интеррег-ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија.

Као партнера на пројекту одабрали смо град Ботевград, чијим се члановима пројектног тима овог пута захвањујемо на дивној сарадњи.

Овим пројектом Музеј и сам град Лесковац добили су мноштво новог садржаја, за који верујемо да ће привући пажњу како суграђанима тако и домаћим и страним туристима.

Синоћ је премијерно представљено неколико разултата, а о многима смо већ писали. Данас вам престављамо филм који приказује туристички потенцијал нашег града.

Филм открива идентитет и шарм града кроз културна-историјска и археолошка налазишта, цркве и манастире као и кроз приказ некад – сада.

**Пројекат суфинансира Европскa унијa кроз Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска – Србија

*** Активности  су развијене у оквиру пројекта број: ЦБ007.2.11.224 „Хетеротопија“, који финансира Интеррег-ИПА ЦБЦ програм Бугарска – Србија 2014-2020. Садржај пројекта искључива је одговорност општине Ботевград и Народног музеја Лесковац и ни на који начин не може одражавати ставове Европске уније или Управног тела Програма.