ПРОЈЕКАТ ХЕТЕРОТОПИЈА

Виртуелна реалност

ПРОЈЕКАТ ХЕТЕРОТОПИЈА – Виртуелна реалност

Док припреме промоције пројекта „Хетреотопија“ трају, представљамо вам  још један део садржаја који је овај пројекат изнедрио.

Док чекамо понедељак, када ћете моћи уживо да крочире новим холом, данас вам вредстављамо виртуелни свет музеја.

Јединствену целину у холу и оно што скреће пажњу јесте апликација Виртуелна реалност.  Коришћењем виртуелних наочара посетиоцима је омогућено другачије и јединствено искуство посете музеју. Проширено искуство односи се на могућност виртуелног доживљаја и додира 3D предмета, уз аудио опис. Као дeо инсталације, посетиоци могу користити ВР за путовање кроз векове. Ова технологија омогућује посетиоцима да у потпуности буду уроњени у интерактивну авантурупосетиоци ће моћи да посете сталну поставку музеја без да се физички нађу у њој.

Не заборавите да дођете 26.07.2021. године у 21 час! Поред виртуелне реалности очекује вас још много занимљивог, другачијег, проширеног садржаја!

Добро дошли!

**Пројекат суфинансира Европскa унијa кроз Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска – Србија

*** Активности  су развијене у оквиру пројекта број: ЦБ007.2.11.224 „Хетеротопија“, који финансира Интеррег-ИПА ЦБЦ програм Бугарска – Србија 2014-2020. Садржај пројекта искључива је одговорност општине Ботевград и Народног музеја Лесковац и ни на који начин не може одражавати ставове Европске уније или Управног тела Програма.