Вести

НАРОДНИ МУЗЕЈ У ЛЕСКОВЦУ ДОБИТНИК ВРЕДНЕ ДОНАЦИЈЕ

НАРОДНИ МУЗЕЈ У ЛЕСКОВЦУ ДОБИТНИК ВРЕДНЕ ДОНАЦИЈЕ

Народни музеј у Лесковцу добитник је вредне донације коју му је додељена од стране велике светске компаније и телевизијског канала Viasat History.

Viasat History канал, је престижни светски канал који се бави промоцијом историјског и културног наслеђа. У свом образложењу за доделу средстава Народном музеју ова компанија наводи:

„Идеја нам је била да поводом отварања Viasat History Инстаграм налога искористимо прилику и позовемо све љубитеље историје и културе да се укључе, предложе институције, покрену друге да размишљају о музејима и другим чуварима историје и културе и можда да их и сами посете.

С обзиром да су корисници били ти који су давали предлоге и гласали, а ми озбиљно истраживали и темељно анализирали предлоге, донели смо коначну одлуку да донацију доделимо вама.

Одлука није била лака, али су ваши резултати, награде, као и дечије радионице и едукација са младима уопште, ипак превагнули. Донација која је прикупљена овом приликом износи 110.000 динара. Одушевљени смо на који начин негујете нашу баштину и наслеђе и шта млади постижу својим знањем и жељом за учењем и истраживањем.“

Народни музеј у Лесковцу користи ову прилику и да се захвали нашем суграђанину Саши Илићу који нас је номиновао за ову награду, али и Viasat History каналу који је препознао наш труд да историјску и културну баштину нашег региона приближимо на што квалитетнији начин што већем броју људи.

Више о награди можете видети на инстаграм профилу Viasat History канала или кликом на линк https://www.instagram.com/p/B2o3of1Io6c/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix